Det har aldrig funnits så många anledningar att sluta röka som det gör idag. Dels har vi hälsoaspekten, alternativ att ersätta cigaretten med och nu är även brandsäkerheten i fokus.

Den varma och torra sommaren går till historien som den hetaste i Sverige sedan man började mäta temperaturen i slutet av 1800-talet. Till följd av torkan utfärdades eldningsförbud över hela landet, men vad folk var ovetande om är att det även gäller tända cigaretter. Glöden räknas nämligen som en öppen låga. Kanske hade flera bränder kunnat förebyggas om fler rökare hade gått över till e-cigaretter. Om du är rökare men skeptisk till detta alternativ kan du kika in på https://www.cigoteket.se/el-cigg/e-liquid/ och scrolla igenom alla smaker de erbjuder. Att röka e-cigg är nämligen godare och säkrare än vanliga cigaretter, plus att du kan röka dessa även när det råder eldningsförbud.

Fimpa din sista cigg

Tobaksberoendet är något majoriteten av alla rökare och snusare har gemensamt. Att det då finns möjlighet att välja ett bättre alternativ är väldigt bra. Den vanliga cigarettröken är otroligt giftig. Fler än 8000 skadliga ämnen kan hittas, och det är inte bara du som rökare som får i dig dessa, du delar även med dig av dem till personerna som står runt omkring dig.

Innan du tänder och fimpar den sista cigaretten ska du vara säker på att det är lagligt att göra detta under de rådande väderförhållandena. För knappt en månad sedan gick räddningstjänsten nämligen ut med en varning till allmänheten om att tända en cigg också räknas som öppen låga. De vädjade därför alla rökare att tänka till en extra gång innan de tände och fimpade sina cigaretter. Faktum är att om en eldsvåda skulle uppstå till följd av en tänd cigarett skulle det räknas som allmänfarlig vårdslöshet. Det kan i värsta fall ge fängelse i upp till två år. Detta är något som få rökare vet om och som tyvärr fortsätter fimpa cigaretten på platser där en eld kan ta fyr. Är du i tankar om att sluta röka, överväg då alternativet att välja e-cigarett som substitut till de vanliga cigaretterna. Det tjänar alla på, både människa och natur.