I vården kan det ibland vara väldigt svårt att förutse hur stort personalbehovet kommer vara under vissa perioder. Ibland sker även oförutsägbara händelser som en pandemi som kräver förstärkning snabbt och smidigt. I dessa lägen finns det flera fördelar med att vända sig till ett bemanningsföretag istället för att rekrytera och anställa på egen hand.

Det är mycket jobb bakom en ny anställning. Du ska lägga ut en jobbannons, gå igenom ansökningar, hålla intervjuer och slutligen anställa någon. Under stressiga perioder är det inte alls säkert du har tiden eller orken att sköta detta och då är det bättre att lämna över hela den delen till ett kompetent bemanningsföretag som kan hjälpa dig.

Få exakt den kompetens du behöver

Normalt har du som arbetsgivare i vården en tydlig bild av vilken typ av anställd du letar efter. Kanske ska denne ha speciell kompetens inom narkos eller något liknande? Detta kan du förmedla till din kontakt på bemanningsföretaget som sedan ser till att matcha ansökande mot dina krav. Du kan till exempel gå in på Curalivs hemsida och se alla fördelar med att anlita dem. De kommer lägga upp tjänsten på sin hemsida och sålla bland de inkommande ansökningarna. Det är även bemanningsföretaget som håller i intervjuer och presenterar den kandidat som de anser vara mest lämplig. Andra fördelar med att anlita ett bemanningsföretag är dessa:

  • Du har en personlig kontakt på bemanningsföretaget
  • Du slipper arbetaravgifter och får en ekonomisk fördel
  • Du har lättare att hitta personal med specifik kompetens

Hyr in personal så länge du har behov

Inom vården är det svårt att svara på hur länge det kommer finnas behov av personal. Istället för att krångla med vikariat och tillfälliga anställningar hyr du bara in personal från bemanningsföretaget så länge som du har behov av det. När saker och ting återgår till det normala är det bemanningsföretaget som tar över igen och ser om det finns någon annan ledig tjänst för den anställda. Du har också möjlighet att själv anställa personal från bemanningsföretaget om du hittar någon som du skulle vilja ge en fastanställning.