När det varmare vädret är på ingång är det även dags för fötterna att komma ur sin vinterdvala. I och med sommarvädret, ökar skadorna på fötterna. Men det brukar inte ses som det största problemet, utan många har ångest för att visa upp sina lite torra och vintertrötta fossingar.

1186149-crossed-legs

Snart är våren och sommaren här, vilket de flesta nog ser fram emot. Men faktum är att det finns en kroppsdel som inte uppskattar sommaren lika mycket som hjärnan gör, och detta är fötterna. Stockholmarnas vanligaste sommarskador uppstår på fötterna och stukningar, studsmatteskador och stick är bara några av dem. Skadorna på bland annat fot och fotled står för nästan 30 procent av stockholmarnas skador under sommaren. Varför just fötterna blir utsatta tros vara för att vi är mer utomhus och mer aktiva på somrarna. Detta öppnar upp för skador som stukningar och getingstick. Läs mer.

Knep för fina fötter

Vad gäller fötterna på somrarna, är det inte bara skador vi bekymrar oss över. Vi blir även mer självmedvetna när det kommer till våra fötter. När vi går barfota och har skor där fötterna syns väl, vill vi att de ska se snygga ut. Men många lider av åkommor som liktornar och hälsprickor, vilket de flesta tycker är riktigt ful. Det finns dock enkla behandlingar för dessa fotproblem och man kan till exempel testa https://www.footmender.se/. Vill man ha några smarta husmorstips på hur man får fina sommarfötter, kan man läsa den här artikeln. Där står det bland annat att man kan få tjusiga och mjuka fötter genom att smörja in fötterna varje dag med fet fotvårdskräm. Man bör även använda bra skor med vettiga sulor, fila fötterna max två gånger i månaden och klippa tånaglarna rakt.

Undvik fiskpedikyr

Vill man ha en snabb lösning på sina fotproblem och känner sig sugen på att testa fiskpedikyr, som blivit väldigt omtalat de senaste åren, bör man tänka om. Det är nämligen så att fiskpedikyr kan ge svåra infektioner eftersom den kan sprida antibiotikaresistenta bakterier, skriver GP. På grund av detta har Kanada och USA förbjudit behandlingsmetoden.