Under den senaste tiden har det talats allt mer om stress inom vården. Personalen mår inte speciellt bra och det sker ofta misstag på grund av stressen. En sak som dessutom kan bidra är att arbetskläderna ibland inte är så bra.

vårdenHos https://www.skoproffsen.se/ kan du köpa bra och ergonomiska skor som gör det lättare att stå och gå en hel arbetsdag. När du har rätt arbetskläder blir du ofta mer motiverad till att arbeta och det kan göra att även en stressig arbetsdag känns lite roligare.

Bra arbetskläder

När du arbetar inom vården är det guld värt att ha rätt arbetskläder. I många fall är det din arbetsgivare som står för kläderna men om du är anställd som vikarie eller liknande kan du behöva ha sina egna kläder. I regel går det bra att arbeta i en vanlig tröja och ett par bekväma byxor. Skorna är det viktigaste. Du bör se till att de ger ett bra stöd och att de har en bra sula, annars kan du ganska snart få riktigt ont i ryggen. Det är extremt viktigt att tänka på ergonomi för att klara av sitt arbete. Just när det gäller arbetskläder kan det vara bra att tänka på att du kan dra av kostnaden på skatten om det är så att du behöver köpa kläderna själv.

Minska stressen på jobbet

Ingen människa mår bra av stress och det kan leda till att du går in i väggen, drabbas av utmattningssyndrom eller liknande. Det är inte alltid så lätt för dig att märka när stressen blir för mycket. Många gånger märker du inte något innan det är för sent. Du kanske inte orkar gå till jobbet eller så får du olika fysiska symtom. Om du tycker att ditt arbete är för stressigt kan det vara bra att ta upp det med chefen eller din fackliga representant så att arbetsmiljön kan kontrolleras.