Det finns flera orsaker till varför vi ibland drabbas av psykiskohälsa och en anledning kan faktiskt vara att vi har brist på vissa vitaminer som vi behöver få i oss för att fungera normalt – därför är det väldigt viktigt att se till så man får i sig de vitaminer och tillskott som kroppen behöver.

Om du får i dig rätt mängd av vitaminer och mineraler kan du sänka dina stressnivåer, och ibland räcker det inte med att äta rätt, utan ibland behöver du ta tillskott. Men vilka kosttillskott minskar stress kan en fråga sig? En hel del faktiskt.

”Vitaminer och tillskott kan ge ork, bättre humör och hålla förbränningen på topp. Brister kan ge övervikt och bukfetma.” läs mer här.

Många goda anledningar att äta kosttillskott

Det finns flera anledningar till att besöka lokala hälsobutiken för att inhandla lite kosttillskott med välgörande effekt för kroppen. Om du redan vet vilka ämnen du behöver lite extra av kan du även beställa dessa på nätet. Likaså kan du beställa på nätet om du är osäker på vad det är du behöver extra av, men då ska du vara noga med att bara beställa kosttillskott som är rekommenderade och välkända såsom Vitaepro exempelvis. Kosttillskott såsom Vitaepro är nämligen skapade för att ge kroppen en extra boost och innehåller därför de ämnen som vi vanligtvis behöver lite mer av. Ett tips är att alltid välja tillskott som innehåller goda fetter såsom omega 3 och omega 6 samt vitamin C. Även magnesium kan vara bra att ta tillskott av, då denna är viktig för att en rad funktioner i kroppen ska fungera som de ska såsom musklerna, nervsystemet och hjärtat. När du tar tillskott med magnesium kan du bli mindre påvekas av stress exempelvis, eftersom den nämligen hjälper just om du är stressad, tränar mycket och äter processad mat.