Behöver vi äta kosttillskott eller inte? Det är en debatt som ständigt är på tapeten och många tycker olika i frågan. Klart är i alla fall att allt fler köper kosttillskott och mår bra av att äta det.

vitaminer-kosttilskott

Livsmedelsverket har nu konstaterat att de allra flesta som äter kosttillskott gör det i onödan, skriver Svenska dagbladet. Vanlig mat räcker nämligen nästan alltid för att få i sig den näring som behövs. Många företag som säljer olika typer av kosttillskott hävdar att det är både svårt och krångligt att få i sig de ämnen som kroppen behöver för att må bra. De säger även ofta att man behöver äta en väldigt stor portion av ett särskilt livsmedel för att få i sig det dagliga behovet av ett enskilt vitamin. Detta anses dock vara missvisande enligt Livsmedelsverket.

Förlorat näringsinnehållet

Det är dock inte alla som håller med Livsmedelsverket om att kosttillskott är något dåligt och det är faktiskt så att en stor del av befolkningen inte lyckas få i sig alla vitaminer och mineraler som de behöver genom sin kost. I Göteborgs-posten kan man läsa om chefredaktören på Näringsmedicinsk Tidskrift som säger att mängder av svenskar äter kosttillskott och mår verkligen bra av det. Hon berättar också att vi behöver tillskotten allt mer eftersom maten som vi äter blir allt sämre och har förlorat mycket av sitt näringsinnehåll. När vi nu ofta äter tomma kalorier, måste vi få i oss våra vitaminer och mineraler på annat sätt. Det finns mängder av företag som säljer bra kosttillskott som verkligen hjälpt många att må bättre och ett exempel är Vitaepro. Köp Vitapro hos vitaelabkosttillskott.se och pröva själv.

Ökat i försäljning

Och även om det råder delade meningar när det kommer till kosttillskott, verkar många i alla fall gilla det. Expressen redovisar att försäljningen av kosttillskott ökat mycket det senaste året. Försäljningen ökade faktiskt med drygt sex procent. Det kosttillskott som varit mest populärt är inte det för att faktiskt komplettera kosten, utan det för att förbättra effekterna av träning. Några exempel på olika typer av tillskott som man kan köpa och äta är:

  • Vitamin C, vitamin B, vitamin D.
  • Protein.
  • Koffein.
  • Efedrin och synefrin.