Funderar du på att genomgå en skönhetsoperation eller göra ett mindre skönhetsingrepp? Då finns det en hel del att ha koll på för att du ska få ett bra resultat och för att du ska veta vad du har för rättigheter om ingreppet inte går så bra.

Om du funderar på att göra en skönhetsoperation är det viktigt att du både vet vad du ger dig in på och säkerställer att du väljer en bra klinik att gå till. Men hur ska du veta vilka som är bra? En sak som alla bör göra innan de ens bokar en konsultation hos en klinik är att söka reda på fakta och recensioner om både kirurgen och kliniken man funderar på att besöka. Finns det några referenser som de själva delar med sig av på sin hemsida eller finns det objektiva sidor på nätet du kan titta på? Något som Hallå konsument tipsar om är följande:

  • Säkerställ att kliniken har en ansvarsförsäkring och läs vilka villkor som gäller.
  • Läs igenom pappret du ska skriva under inför ingreppet u ska göra, den så kallade godkännande-blanketten för i den kan det stå att du med din namnteckning friskriver kliniken om du skada eller om ingreppet blir fel och det vill du ju inte.
  • Ta reda på riskerna med ingreppet, fråga den som ska genomföra det och sök information själv innan så du vet vilka frågor du ska ställa.

Vilka är dina rättigheter om resultatet blir dåligt?

En viktig sak att känna till vid den här sortens skönhetsingrepp är att om du blir missnöjd med resultatet så kan det bli svårt att göra något åt det – förutsatt att den som utfört arbetet inte uppenbart utfört ingreppet fel eller på ett icke-fackmannamässigt vis för då kan du få ett nytt ingrepp eller pengarna tillbaka. Har du däremot blivit garanterad ett visst resultat och det inte blivit så kan du lättare få pengarna tillbaka eller en korrigering som kliniken själva står för. Det viktigaste är vad som står i avtalet mellan dig och kliniken, så ha koll på det!