Så fort solen kikar fram är vi där för att få värmande strålar på oss. För visst är vi odödliga tänker de flesta. Men, även om vi anser att vi är odödliga så är det bara fler och fler som väljer att kolla upp sina fläckar för att vara på den säkra sidan. 

Narvakirurg är bara en av många kliniker som erbjuder kontroll av olika hudutslag. Detta är inte något nytt men nu på senare år har fler och fler känt av behovet av att söka hjälp för oroliga hudförändringar.

Euro melanoma day

livet.miljö.hälsaDen 13 maj är dagen som man nu lyfter fram för att få hudcancer att hamna ännu mer i rampljuset och människor att få ännu mer kunskap om hur man ska skydda sig och leva på bästa sätt. Sveriges Radio skriver om att vårt intresse för att ta reda på om våra födelsemärken och utslag har ändrats och kan vara något farligt har snabbt ökat och vill man ha en tid så gäller det att boka i tid. Vad som är bra med just Euro melanoma day är att man inte behöver ha en remiss från en vårdcentral för att få kolla upp sin hud. Forskningen av detta område går framåt och det är ett svenskt företag som tagit fram ett icke invasivt verktyg för att underlätta att upptäcka hudförändringar.

Vi människor är bra på att vilja ha kakan och äta den och tro att vi bara kan stoppa i oss vitaminer för att bli starkare. Men så är inte fallet och vill vi ta hand om oss och skydda oss från hudsjukdomar så gäller det att vi skyddar vår hud från solen.