Det är mycket att tänka på när ni fått ert första barn och de tar de första kippande andetagen. Till största del är det bara glädje som omger er. Men, det finns även viktiga punkter som är bra att känna till. Punkter som gör det lite enklare, och lite roligare med era dagar tillsammans.
  • Barnets vanor
  • Hur du ska bära
  • Tänk ekologiskt

Barnets vanor

Det tar ett tag för ett barn att komma till rätta när den lämnat mammans livmoder. Den första tiden är det sömn och mat som gäller för hela slanten. Varför barnet skriker och, som du kan tycka, beter sig konstigt, är då hen inte fått in de nya vanorna och vet inte riktigt hur hen ska bete sig. Om du ammar ditt barn kommer denne vilja ha mat fler gånger än om den får mjölkersättning. Detta är ungefär 8 – 15 gånger under en dag. Även om man säger att ett barn sover oerhört mycket den första tiden så sker det i flera perioder. Barnet sover, vaknar upp och somnar igen. Det är något som det gäller att komma till ro med och se det vackra i att ha ett barn. Men, du kan alltid trösta dig med att barnets vanor kommer stabiliseras och bli bättre snabbt.

Hur du ska bära ditt barn

När det kommer till att bära ditt barn finns det inget direkt sätt eller fel. Men, det finns vissa sätt som anses lite bättre och som kan vara bra att prova. Vi kan läsa om den populära BabyBjörn som nu anses ute och har blivit skuggad av bärsjalen. Du kan köpa bärsjal från Babylonia och Aldoria och med det få en helt annan närhet till ditt barn. Och, även om det kanske ser svårt ut att knyta en sådan sjal så är det inte det och en process som du med lätthet kommer komma in i. Nu finns det även olika grupper – sjalgrupper – som du kan gå med i, eller starta upp om det inte finns något i ditt område. Detta för att träffas och umgås. Så, från en sjal till en vänskap där ditt lilla barn kan få vara och leka och må bra. Och det finns en hel uppsjö av sjalar du kan välja mellan:

  • Trikåsjal
  • Bärpåse
  • Ringsjal
  • Kortsjal
  • Vävd långsjal
  • Kvadratisk bärsjal
  • Ergonomisk bärsele

Bara välja och vraka!

Tänk ekologiskt

Att tänka på vår miljö och hur vi lever våra liv borde vara något som vi människor skulle kunna vara bättre på. Speciellt när det kommer till våra barn och att vi vill att de ska få det bästa möjliga här i livet. Om du skaffar dig en större förståelse vad som innebär med att handla ekologiska produkter – både när det kommer till mat och till kläder så kommer du bli en aning lugnare. När det kommit upp så mycket bra om kemikalier som finns i våra kläder och i våra saker samt all besprutning som finns i vår mat så borde vi alla säga nej tack och vilja leva så bra som möjligt. Gör en enkel googling så får du se.